For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

  • Guide til efteråretRügen - Tysklands smukkeste ø

Guide til efteråret

Rügen - Tysklands smukkeste øinkl. bus, overnatning m/ halvpension, m.m.

Tysklands største ø Rügen i Østersøen er bestemt et besøg værd. Tyskerne betegner den som deres smukkeste - og ikke uden grund med den særegne natur, det varierede landskab og den smukke beliggenhed.

Dato 06.09.20. Se opsamlingssteder under "Beskrivelse".

Pris Abonnent 3.395 + 15 kr. gebyr. // Ikke-abonnent 3.595 kr. + 15 kr. gebyr.

Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inkluderer kørsel i 4-stjernet bus, 3x overnatning m/halvpension, togtur Binz til Putbus, tur til Wismar, tur til Stralsund, sejltur fra Sassnitz og dansk rejseleder.

Tillæg for eneværelse: 695 kr. + 15 kr. gebyr.

Bemærk Husk pas og Euro. Der fremsendes informationer ca. 8 dage før afrejse.

06.09.2020
Pris Fra 3.395 kr.
Gebyr + 15 kr.

Odensevej 44

Langeskov

5550

Beskrivelse

 


Rügen - Tysklands smukkeste ø


Ved første øjekast minder øen meget om Mols eller Møn. Her finder vi sandstrande, kridtklinter, indsøer, store marker, små landsbyer og særligt kendetegnende for øen er de flotte alleer, der snor sig gennem landskabet. Udover sin smukke natur har øen også en interessant historie at fortælle, som vi vil høre om på udflugtsdagene.


Dag 1


Efter opsamling kører vi mod grænsen og undervejs gør vi stop ved byen Stralsund, den gamle hansestad, hvis arkitektur vidner om Hanseforbundets storhedstid. Byen blev grundlagt i 1207 og blev medlem af Hanseforbundet allerede i 1293. Byens medlemskab bragte store rigdomme til byen. Efter Tysklands genforening har man restaureret store dele af den gamle bydel, der nu er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.


Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores hotel. Vi bor på Best Western Alexa Hotel i den populære badeby Göhren, Hotellet er bygget den klassiske feriestedarkitektur, som findes på øen. Hotellet ligger centralt, og det er nemt at gå ned til Østersøen til fods. 


 


Dag 2


Vi starter dagen med at køre til Sassnitz, hvor vi tager på en dejlig sejltur langs med kysten og ser de imponerende klinter af kridt. Tilbage i Sassnitz oplever vi et charmerende havnemiljø og her findes Europas længste ydermole, der er 1.450 m. lang.


Midt på eftermiddagen kører vi til Prora, hvor Hitler lod et af verdens største feriehoteller, »Kolos von Prora« opføre. Nu er Hitlers drøm om feriested for den tyske arbejder delvis ombygget til hoteller og ferielejligheder. En stor del af det oprindelige feriehotel skal dog blive stående som mindesmærke.


Efter et kort ophold er vi tilbage til vores hotel sidst på eftermiddagen.  


 


Dag 3


På dagens udflugt kører vi til den smukke badeby Binz. Her skal vi opleve de smukke pensioner, hoteller og boliger opført i den gamle smukke badearkitektur fra slutningen af 1800-tallet. Nu er det en smuk mondæn og livlig badeby med en nyopført strandpromenade. Her rækker Rügens næstlængste Seebrücke sine 370 m ud i Østersøen.


Efter frokost kører vi med damptoget ”Rasende Roland” til fyrstebyen Putbus, også kaldet for »Den hvide By«. Byen voksede i 1800-tallet op omkring øens første varme havbadeanlæg og slottet.


Dagens sidste stop bliver ved endnu en fascinerende badeby, Sellin med den smukkeste af Rügens Sebrücken. Broen er også den længste på 394 m.


Efter ophold i badebyen kører vi tilbage til Göhren og vores hotel.


 


Dag 4


Efter morgenmaden kører vi mod Danmark.


Undervejs gør vi stop ved den gamle hansestad Wismar. Her vil vi på en byrundtur opleve et genopbygget Wismar, hvor det er byens middelalderlige gadestruktur med Nordtysklands største og smukkeste markedsplads på 10.000 m2 og de mægtige katedraler, der gør byen til noget helt specielt.


Herfra fortsætter vores hjemtur og med passende pauser undervej, ankommer vi til Danmark først på aftenen.


 


Opsamling


Kl. 07.00 - Svendborg v/Klosterplads


Kl. 07.30 - Odense, Rosengårdscenter v/Shell


Kl. 08.20 – Afk. 58B v/Middelfart


Kl. 08.30 – Fredericia Banegård


Kl. 08.50 – Afk. 63 v/samkørsel Kolding


Kl. 09.30 – Afk. 68 – Lysbjergvej, OK, Haderslev


Kl. 10.10 – Afk. 76 v/OK, Lejrvejen, Padborg


 


Hjemkomst ca. kl. 20.00 (Odense)


 

Bemærkninger

Teknisk arrangør: GIBA Travel. Gennemføres ved min. 35 personer. Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program. Husk pas og Euro. Der fremsendes informationer ca. 8 dage før afrejse.