For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

 • Busture & BusrejserHistorisk rundrejse til Potsdam & Berlin

Busture & Busrejser

Historisk rundrejse til Potsdam & Berlin5-dages busrejse m. overnatning i dobbeltværelse, m.m.

Gå ikke glip af en fantastisk mulighed for at besøge fascinerende og historiske destinationer i vort naboland, Tyskland. På denne begivenhedsrige 5-dages busrejse oplever vi både residensbyen Potsdam og hovedstaden Berlin, der hver især har en masse spændende at byde på. Vores tur emmer af historie, og vi ser alt fra museer og slotte til smukke haver og bymiljøer - alt sammen med ledsagelse af vores rejseleder, der har spændende fortællinger i ærmet.

Dato 01.09.20 - 05.09.20. Se opsamlingssteder under "Beskrivelse".

Pris Abonnent 4.499 kr. + 15 kr. gebyr. // Ikke-abonnent 4.999 kr. + 15 kr. gebyr.

Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inkluderer aftensmad første aften og frokost på hjemturen den sidste dag.

Det er muligt at vælge en tilkøbspakke til 750 kr. pr. person, som inkluderer aftensmad 2., 3. og 4. aften samt entré Cecilienhof og entré Sanssouci.

Tillæg for enkeltværelse er 799 kr.

Bemærk Arrangørens generelle betingelser for busrejser kan findes her: https://historiskerejser.dk/om/generelle-betingelser-busrejser/

01.09.2020
Pris Fra 4.499 kr.
Gebyr + 15 kr.

Arrangør: Historiske Rejser ApS

Byvænget 1, Kirkeby

Stenstrup

5771

Beskrivelse

Program for turen


1. dag: Opsamling og ankomst


Efter opsamling på Fyn og i Sønderjylland passerer vi ned igennem Slesvig-Holsten, hvor vi øst for Hamborg gør holdt ved Otto von Bismarcks landsted Friedrichsruh i Lauenburg. Stedet, der senere i 1945 blev central for de hvide busser, der hentede danske jøder hjem fra de tyske KZ-lejre. Her ser vi museet om manden, der samlede det tyske rige, efter blandt andet krigen mod Danmark i 1864. Vi spiser frokost på stedet og fortsætter herefter ind igennem det gamle DDR, hvor vi sidst på eftermiddagen ankommer til vores centralt placerede hotel i den fornemme residensby Potsdam. Vi spiser i fællesskab på hotellet første aften.


 


2. dag: Byrundtur i Potsdam


Dagen byder først på byrundtur i Potsdam til fods. Byen, der ligger lige uden for Berlin, var i århundreder residens for kurfyrsterne af Brandenburg samt de preussiske konger. Byen har de senere år oplevet en utrolig lang række af genopførsler af bygninger, der enten var blevet bombet under Anden Verdenskrig, eller som man i DDR sprængte bort. Det gælder eksempelvis det tidligere byslot, der i dag huser delstaten Brandenburgs parlament, og som ligger overfor vores hotel ved floden Havel. Vi følger Havel og ser genopbygningsarbejdet af Garnisonkirche - den kirke, hvor Frederik den Store blev begravet, og hvor Napoleon knælede, men også hvor Hitler blev indsat i Rigskanslerhvervet. Der bliver tid til at se hovedgaden, der afsluttes af den fornemme Brandenburger Tor - med samme navn som i Berlin - og endelig god tid på egen hånd i det charmerende hollandske kvarter, hvor der vil være god tid til frokost på egen hånd.


Om eftermiddagen arrangeres der en tur ud til Neuer Garten. Her skal vi på en rundtur på slottet Cecilienhof - det sidste slot opført af Hohenzollern-familien, og som i 1945 var ramme om den konference, hvor man skulle finde ud af, hvordan Europa skulle se ud efter Anden Verdenskrig. Vi ser, hvor Stalin, Truman og Churchill arbejdede og hører om konsekvenserne af konferencen. Efter vores rundvisning går vi igennem den smukke have Neuer Garten og op til Spionbroen Glienicker Brücke, som vi hører nærmere om. Her kommer bussen og afhenter os og kører os hjem til hotellet.


Der er mulighed for fællesspisning om aftenen på et specialt udvalgt sted af rejselederen.


 


3. dag: Berlin


Vi starter dagen med at køre tværs igennem Potsdam og passerer Glienicker Brücke. Dermed er vi i Berlin-Wannsee - et område præget af sø og skov, men som d. 20. januar 1942 var ramme om en konference, hvor det med denne smukke udsigt på et særdeles kortvarigt møde blev besluttet at finde en endelig løsning på jødespørgsmålet. Europas jøder skulle udryddes. Her holder vi, og der bliver også tid til at gå til en særdeles velkendt løve: Her står en kopi af Isted-løven kun få hundrede meter herfra. Vi fortsætter igennem det grønne og sø-rige Berlin-Grunewald, der fører os til Kurfürstendamm - Berlins "Champe-Elysee". I løbet af formiddagen bliver vi kørt rundt i byen på kryds og tværs, hvor passerer steder som Zoologisk Have, Sejrssøjlen, Charlottenburg Slot, Brandenburger Tor, Rigsdagen, Potsdamer Platz, Checkpoint-Charlie, Tempelhof og Kreuzberg. Vi holder frokostpause ved Museumsøen, og for de interesserede går rejselederen en tur og fortæller mere indgående om Museumsøen, det genopførte slot og de mange seværdigheder på Unter den Linden. Midt på eftermiddagen er der igen afgang mod Potsdam, hvor vi benytter lejligheden til at køre andre veje end dem, der førte os til Berlin og ser dermed noget andet.


Der er mulighed for fællesspisning om aftenen på en restaurant udvalgt af rejselederen.


 


4. dag: Slottene i Potsdam


Vi starter med at køre til Park Sanssouci. Her er der mulighed for at komme på rundtur på det lille lystslot, som Frederik den Store opførte for at kunne leve uden bekymringer og filosofere sammen med sin gode ven Voltaire. Vi ser filosofi-salonen, musiksalen og det ene fine rum efter det andet. Når vi er færdige, tager rejselederen jer med til Frederik den Stores grav, hvor traditionen er at ligge kartofler på graven. Vi går igennem Fredskirken, der har en statue af Thorvaldsen og anden ypperlig arkitektur.


Eftermiddagen kan man nyde i den fornemme og storslåede park, der, udover de allerede nævnte slotte, huser Dragehuset, det Kinesiske Tehus og ikke mindst det største preussiske slot Neues Palais, der er kendt for at være her, hvor den tyske kejser lod sig overbevise om at støtte Østrigernes angreb på Serbien, der blev starten på Første Verdenskrig.


Om eftermiddagen bliver der arrangeret en sejltur rundt på de mange søer ved Potsdam. Den går fra hotellet ved Lange Brücke og forbi Cecilienhof, Glienicker Brücke Babelsberg og et væld af smukke patriciervillaer i Potsdam. 


Om aftenen er der igen mulighed for at deltage i fælles spisearrangement.


 


5. dag: Hjemrejse


Den sidste dag gøres hjemrejsen anderledes. Nyd den smukke tur igennem det Mecklenburgiske Schweiz med holdt ved søerne, og oplev det idylliske landskab man så sjældent bruger tid på. Vi sejler ruten Gedser-Rostock retur, og her er  der mulighed for frokost ombord. Derefter er der hjemkomst via Spodsbjerg-Tårs, og fra Rudkøbing er de første gæster hjemme.


 


3 gode grunde til at tage med på turen • Oplev både Potsdam og Berlin på denne fantastiske busrejse

 • Få en guidet tur med ejeren af Historiske Rejser, Anders Eriksen. Han er uddannet både rejseleder (i 2001) og Historiker (i 2010).

 • Tag på en spændende tur med en anderledes rute og mange opsamlingspunkter, der gør det nemt at komme med.


 


Opsamlingssteder


Udrejse


Rudkøbing. Havnegade 7, Den Gamle Rutebilstation: Kl. 05.15


Svendborg. Klosterpladsen (Overfor Banegården): Kl. 05.45


Odense. Dannebrogsgade 5 (På bagsiden af Banegårdscenteret): Kl. 06.30


Fredericia. Jernbanegade 2B (på forsiden af Banegården og 100 meter til højre): Kl. 07.30


Kolding. Banegårdspladsen 1 (overfor Banegården): Kl. 08.00


Afkørsel 68-Vojens-Hammelev; Samkørselsplads, Lysbjergvej 6, 6500 Vojens: Kl. 08.30


Afkørsel 70-Aabenraa N-Rødekro; Shell, Kometvej 1, 6230 Rødekro: Kl. 08.45


Padborg. OK-Tank, Lejrvejen 12, 6330 Padborg: Kl. 09.15.


 


Hjemrejse (Forventet afleveringstidspunkter)


Rudkøbing. Havnegade 7, Den Gamle Rutebilstation: Kl. 18.10


Svendborg. Klosterpladsen (Overfor Banegården): Kl. 18.40.


Odense. Dannebrogsgade 5 (På bagsiden af Banegårdscenteret): Kl. 19.30


Fredericia. Jernbanegade 2B (på forsiden af Banegården og 100 meter til højre): Kl. 20.30


Kolding. Banegårdspladsen 1 (overfor Banegården): Kl. 21.00


Afkørsel 68-Vojens-Hammelev; Samkørselsplads, Lysbjergvej 6, 6500 Vojens: Kl. 21.30


Afkørsel 70-Aabenraa N-Rødekro; Shell, Kometvej 1, 6230 Rødekro: Kl. 21.45


Padborg. OK-Tank, Lejrvejen 12, 6330 Padborg: Kl. 22.15.


 


Om arrangøren


Anders Bager Eriksen er 39 år og ejer af Historiske Rejser. Han har været rejseleder siden 2001 og er uddannet Historiker fra SDU i 2010. Han har arbejdet både som underviser og er en brugt foredragsholder rundt om i landet. I 2015 stiftede han Historiske Rejser som laver skræddersyede specialrejser. Anders er rejseleder på langt de fleste rejser i firmaet, hvor særligt tyske destinationer fylder en del, men andre europæiske lande som Irland, Skotland, England, Frankrig, Benelux, Italien og Østeuropa er også en del af repertoiret i et liv, hvor Rejser og Historie selvsagt fylder meget. Anders har været i Potsdam og Berlin et utal af gange og arrangeret skræddersyede rejser til begge steder. Han er kendt som en levende fortæller, hvor han gerne vil have, at I som gæster får noget med hjem fra rejsen.


Arrangørens generelle betingelser for busrejser kan findes her.


 


Bemærk


Arrangør: Historiske Rejser ApS v. Anders Bager Eriksen.


Arrangørens generelle betingelser for busrejser kan findes herover og er også vedhæftet billetten.


Sker der ændringer til rejsen, kontaktes du af arrangøren.


Medbring din billet i udprintet form.