For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturtureØsterssafari ved Vadehavet

Naturture

Østerssafari ved Vadehavetinkl. guide

Tag med på denne klassiske østerstur og kom helt tæt på livet i Vadehavet og den blotlagte, frodige mudderflade. Vi forcerer den bløde bund ved lavvande og søger efter østers – verdens lækreste råvare! Glæd dig til en spændende og anderledes dag, hvor vi selv jagter den eksklusive spise, som vi senere nyder godt af.

Dato 15.03.2020. Kl. 11.00-13.30.

Pris Abonnent: 175 kr. + 15 kr. gebyr. Børn: 110 kr. + 15 kr. gebyr // Ikke-abonnent: 185 kr. + 15 kr. gebyr. Børn: 120 kr. + 15 kr. gebyr.

Prisen er pr. person og er inklusive guidning.

Bemærk Mødested: ved p-pladsen v. Muslingevej/Kommandørkaj, Havneby, 6792 Røm. Turen varer ca. 2,5 – 3 timer.

15.03.2020
Pris Fra 175 kr.
Gebyr + 15 kr.

Beskrivelse

Find dine egne østers


Glæd dig til en dag ved Danmarks populære kyststrækning: Vesterhavet. Vi besøger det livlige og fascinerende Vadehavsområde, som rummer helt uventede og overvældende oplevelser – både over og under overfladen. Der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone – Nationalpark Vesterhavet og UNESCOs Verdensnaturarv – på, men denne østerssafari er en hel unik mulighed for at komme helt tæt på det spændende undervandsliv. Så ønsker du at få alle sanser stimuleret, er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne.     


Program


Østerssafari foregår ved lavvande, hvor vi vandrer ud over den blotlagte mudderflade til østersbankerne, der befinder sig i den reneste del af Vadehavet. Den bløde bund, kan være en udfordring, men ikke værre end at alle kan være med. Det kræver kun fornuftig beklædning og tætsiddende, langskaftede gummistøvler, der gør det muligt at nå ud til de større østersbanker. 


Når vi har plukket østers nok, er der prøvesmagning af de friske østers, der som kongeligt regale og eksportvare tidligere indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østerseventyr med udgangspunkt fra øen Sild. En fortælling om rigdom, magt og forfald.  


Bemærk


Teknisk arrangør er Sort Safari®. 


Medbring din tilsendte billet.


Alle oplyste tidspunkter er vejledende. 


Mødested:ved p-pladsen v. Muslingevej/Kommandørkaj, Havneby, 6792 Røm. Tidspunktet varierer efter hvilken dato du vælger. Vi mødes kl. 13.00 den 18.01.19 og kl. 11.00 den 15.03.19  


Turen varer ca. 2,5 – 3 timer, inkl. guidning.


Vi tager forbehold for uforudsete ting. 


Der kan pludselig opstå specielle vejrforhold i Vadehavet, som forhindrer os i at komme ud på de egentlige østersbanker, vi må da indsamle østers på vadefladen. 


Aflysning pga. storm kan forekomme, meddeles 1-2 dage før arrangementet. 


Vi anbefaler praktisk og varm, vind- og vandtæt påklædning samt langskaftede gummistøvler.  


Husk at medbringe spand til østers, en greb, hvis du vil grave efter sandmuslinger m.m. samt handsker (f.eks. neopren havehandsker, evt. vandtætte).


Det kan være en god idé at medbringe skiftetøj. 


Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område af Vadehavet, fortæring af østers er dog altid på eget ansvar.